Tatar ze Świeżego Łososia z Kaparami

Jestem wielbicielem świeżych ryby dlatego to danie bardzo mi smakowało.

Dodany przez:

Tatar ze Świeżego Łososia z Kaparami

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 600 g. filetu z łososia
  • 1 łyżka oleju
  • 1 korniszon
  • 1 średnia czerwona cebula
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżki kaparów
  • 1 łyżeczka sosu worcestershire
  • tabasco ( kilka kropel )
  • natka pietruszki
  • przyprawy: sól / świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie

  1. ► Filet z łososia pokroić w drobną kostkę, wrzucić do salaterki, skropić sokiem z cytryny, dodać sos worcestershire oraz tabasco, następnie dodać, drobniutko posiekane kapary, pokrojony w kostkę korniszon i pokrojoną w bardzo drobną kostkę cebulę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i ostrożnie wymieszać.
  2. ► Prawie gotowy tatar odstawić na 20 minut do lodówki. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki, olej, bardzo delikatnie wymieszać i ponownie odstawić na 20 minut do lodówki. Gotowy produkt podać z ulubionym pieczywem.

Wskazówki

Zobacz też przepis na: tatar wołowy

ryby sok z cytryny kapary korniszon filet z łososia czerwona cebula
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze