Tatar ze śledzia

Przekąska ze śledzia

Dodany przez:

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 3.33 z 3 głosów)

Składniki

  • 2 płaty śledzia solonego
  • 4 średnie ogórki kiszone
  • 2 średnie marchewki ugotowane
  • 4 łyżki posiekanej cebulki dymki
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 1 gałązka koperku

Przygotowanie

  1. Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie z dodatkiem octu.Ogórki pokroić w słupki i odcisnąć z nadmiaru soku.Marchew pokroić w kostkę.Śledzie kroimy w drobną kosteczkę. Mały pojemniczek wypełniamy warstwami po połowie każdego składnika śledzia,marchwi,cebuli i ogórka.Przekładamy na talerzyk, dekorujemy majonezem i opłukanym koperkiem.Z tej ilości składników powinny wyjść dwie porcje. Przed podaniem należy schłodzić. Można doprawić pieprzem sobie do smaku.
ryby obiad sałatka przekąska kolacja śledzie tatar
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze