Tatar ze śledzia

Przekąska ze śledzia

SałatkitatarPrzekąski

Czas przygotowania:
180 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 163 głosów)

Składniki:

  • 2 płaty śledzia solonego
  • 4 średnie ogórki kiszone
  • 2 średnie marchewki ugotowane
  • 4 łyżki posiekanej cebulki dymki
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 1 gałązka koperku

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie z dodatkiem octu.Ogórki pokroić w słupki i odcisnąć z nadmiaru soku.Marchew pokroić w kostkę.Śledzie kroimy w drobną kosteczkę. Mały pojemniczek wypełniamy warstwami po połowie każdego składnika śledzia,marchwi,cebuli i ogórka.Przekładamy na talerzyk, dekorujemy majonezem i opłukanym koperkiem.Z tej ilości składników powinny wyjść dwie porcje. Przed podaniem należy schłodzić. Można doprawić pieprzem sobie do smaku.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy