Tatar z pstrąga

Pyszna przekąska,mielona surowa ryba przyrządzona jak tatar z dodatkiem dobno krojonych warzyw

dodany przez: teresa-kr teresa_kr

tatar przekąski

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.41 z 189 głosów)

Składniki:

  • 1 kg pstrągów
  • 1 cytryna
  • 1 peczek koperku
  • 3-4 ogóki konserwowe
  • 2 cebule
  • 1 mały sloik grzybkow marynowanych
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • maggi

Sposób przygotowania:

  • na zimno

Tatar z pstrąga - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pstrągi wyczyścić, umyc i wyfiletowac. Zdjąć skórę. Zmielić na maszynce do mięsa lub drobno posiekać.
  • Do masy dodac dobno posiekany koperek ,sok z cytryny,oliwę , maggi do smaku, sól, pieprz.Dobrze wymieszać. Tak przygotowany tatar uformowac w kulki.
  • Ogórki, cebulę i grzybki pokroić w drobną kostkę.
  • Kulki tatara obłożyc posiekanymi warzywami.
  • Przed podaniem schlodzic w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy

Główne składniki: