Tatar z polędwicy

Coś na surowo

pieczarki marynowane

Czas przygotowania:
20 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 160 głosów)

Składniki:

  • 20 dag polędwicy wołowej
  • 1 ogórek konserwowy
  • 3 pieczarki konserwowe
  • 1 cebula
  • 2 żółtka
  • musztarda
  • 2 sardynki

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Mięso bardzo drobno i dokładnie posiekać tasakiem na desce lub zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Uformować koszyczek, do którego się zmieści się żółtko. Cebulę, pieczarki, ogórka, pokroić w drobną kostkę i z resztą dodatków ułożyć na talerzu wokół mięsa ( tak jak na zdjęciu). Doprawić według swojego uznania („w tym cała zabawa”) solą, pieprzem, papryką, maggi.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy