Tatar z łososia

Szybki przepis i prosty przepis, jak zrobić tatar z łososia. Doskonała propozycja na przystawkę na przyjęcie w domu lub przekąskę przed kolację.

tatarPrzekąski

Czas przygotowania:
60 min.
Kalorie:
180 kcal
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 191 głosów)

Składniki:

  • ok 500 g świeżego
  • surowego łososia
  • nie może być mrożony
  • kilka małych ogórków konserwowych
  • 1 średnia czerwona cebula
  • 1 filiżanka kaparów
  • ok 1-2 łyżek oleju słonecznikowego (nie może być oliwa!)
  • kilka kropel cytryny
  • sól i pieprz grubo mielony
  • koperek do dekoracji

Rodzaj diety:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Rybę bardzo drobno pokroiłam
  • podobnie ogórki i cebulę,
  • dodałam kapary i posiekany koperek. Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam.
  • Takiego tatara lubię mocno schłodzonego w towarzystwie gruboziarnistego chleba.

Kalorie: 180

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy