Tatar z kolendrą i sezamem

Przygotowanie: 25 minut
Porcja: 300 kcal

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

dania mięsne tatar

Czas przygotowania:
25min.
Kalorie:
300 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 179 głosów)

Składniki:

  • 60 dag wołowiny
  • 4 żółtka (niekoniecznie)
  • gałązka kolendry
  • łyżka ostrej musztardy
  • łyżeczka ziaren sezamu
  • 1/2 łyżeczki ziaren Kolendry
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • łyżeczka oleju sezamowego
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Tatar z kolendrą i sezamem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso przepuścić przez maszynkę lub jeszcze lepiej posiekać ostrym nożem lub tasakiem.
  • W misce wymieszać ziarna sezamu, kolendry, musztardę, oleje i listki kolendry. Odstawić na 15 minut.
  • Włożyć mięso, dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem, rozłożyć na talerze. Na środku każdej porcji zrobić ewentualnie wgłębienie i umieścić w nim żółtko (można je podać w połówce skorupki jajka, uprzednio umytej i sparzonej).

Kalorie: 300


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy