Tatar wołowy

Dla tych co lubią mięsko w stanie surowym..

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 kg polędwicy wołowej
  • cebula
  • grzyby marynowane
  • ogórki konserwowe lub kiszone (jak kto lubi)
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie

  1. Mięso przekręcić przez maszynkę kilka razy , by było maziste . Wszystkie dodatki pokroić bardzo drobno . Z masy mięsmej formować niewielkie kulki , układać na talerzu , zrobić małe wgłębienie w środku i wbić tam żółtko. Po jednej stronie obsypać cebulką i grzybkami , a po drugiej ogóreczkiem , delikatnie skropić oliwą z oliwek , poidawać natychmiast po zrobieniu
mięso przekąska wołowina mięsa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze