Tatar wołowy

Dla tych co lubią mięsko w stanie surowym..

dania mięsnePrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.42 z 151 głosów)

Składniki:

  • 1 kg polędwicy wołowej
  • cebula
  • grzyby marynowane
  • ogórki konserwowe lub kiszone (jak kto lubi)
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Mięso przekręcić przez maszynkę kilka razy , by było maziste . Wszystkie dodatki pokroić bardzo drobno . Z masy mięsmej formować niewielkie kulki , układać na talerzu , zrobić małe wgłębienie w środku i wbić tam żółtko. Po jednej stronie obsypać cebulką i grzybkami , a po drugiej ogóreczkiem , delikatnie skropić oliwą z oliwek , poidawać natychmiast po zrobieniu

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy