Tarta z indykiem

Przygotowanie: 30 minut
Pieczenie: 40 minut
Porcja: 350 kcal

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

tarty dania mięsne

Czas przygotowania:
30min.
Kalorie:
350 kcal
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 147 głosów)

Składniki:

  • CIASTO:
  • 12 dag masła
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • NADZIENIE:
  • mrożonka „Mieszanka chińska” HORTEX Ortika
  • 15 dag wędzonej piersi z indyka
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 4 jajka
  • 10 dag startego, żółtego sera, np. gouda
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Posiłek:

Tarta z indykiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ■ Ciasto: masło posiekać z mąką, oprószyć solą, zagnieść dodając 1–2 łyżki zimnej wody. Ciastem wylepić dno i boki okrągłej formy. Wstawić na godzinę do lodówki.
  • ■ Nadzienie: „Mieszankę chińską” HORTEX Ortika zblanszować na sicie, osączyć. Jajka roztrzepać ze śmietaną, wymieszać z serem, solą i pieprzem. Pierś indyka pokroić w cienkie paski. Szczypiorek opłukać, posiekać.
  • ■ Warzywa i indyka rozłożyć na cieście, polać sosem serowym. Piec 40 minut w temp. 180°C.

Kalorie: 350

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy