Tajska zupa z krewetkami

Tajska zupa z krewetkami

Dodany przez:

Tajska zupa z krewetkami

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
18 porcji
Ocena:

(średnia 2.5 z 4 głosów)

Składniki

  • 1 kg boczniaków
  • 2 kg surowych krewetek
  • 10 limonek
  • 6 papryczek chili (zielonych i czerwonych)
  • 4 trawy cytrynowe
  • duży korzeń imbiru
  • 2 główki czosnku
  • 500 ml sosu rybnego
  • 2 pęczki kolendry
  • 3 l mleka kokosowego
  • PASTA:
  • duże chili
  • sok z limonki
  • 5 ząbków czosnku
  • duża trawa cytrynowa
  • garść świeżej mięty

Przygotowanie

  1. Tajska zupa z krewetkami
  2. Wszystkie składniki oprócz mleka kokosowego wrzucamy do garnka i gotujemy ok. 1 godz. Pod koniec gotowania dodajemy mleko kokosowe i utartą pastę. Doprawiamy do smaku sosem rybnym i posypujemy świeżymi ziołami.
  3. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  4. Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
przepisy obiad zupa zupy Tajska zupa z krewetkami
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze