Tajska zupa z krewetkami

Tajska zupa z krewetkami

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
60 min.
Ocena:

(średnia 4.5 z 195 głosów)

Składniki:

  • 1 kg boczniaków
  • 2 kg surowych krewetek
  • 10 limonek
  • 6 papryczek chili (zielonych i czerwonych)
  • 4 trawy cytrynowe
  • duży korzeń imbiru
  • 2 główki czosnku
  • 500 ml sosu rybnego
  • 2 pęczki kolendry
  • 3 l mleka kokosowego
  • PASTA:
  • duże chili
  • sok z limonki
  • 5 ząbków czosnku
  • duża trawa cytrynowa
  • garść świeżej mięty

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Tajska zupa z krewetkami
  • Wszystkie składniki oprócz mleka kokosowego wrzucamy do garnka i gotujemy ok. 1 godz. Pod koniec gotowania dodajemy mleko kokosowe i utartą pastę. Doprawiamy do smaku sosem rybnym i posypujemy świeżymi ziołami.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!

Porady

Pyszna zupa tom yum kung - wypróbuj przepis i przepis na zupę tajską

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy