Tagliatelle z sosem warzywnym

Tagliatelle z warzywami

Sosydania z makaronemtagliatelle

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.48 z 147 głosów)

Składniki:

  • 200g makaronu tagliatelle
  • 1 mała cebulka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała marchewka
  • 1 "łodyżka" selera naciowego
  • 1/2 puszki pomidorów w zalewie
  • 1/2 puszki białej fasoli
  • 25g parmezanu
  • garść siekanej świeżej bazylii
  • szczypta suszonego rozmarynu
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek do smażenia

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Marchewkę, cebulę i czosnek obrać i pokroi ć drobniutko. Seler naciowy pokroić w kosteczkę. Warzywa wrzucić na patelnie z rozgrzaną oliwą z oliwek. Po ok. 4 minutach wrzucić odsączoną z zalewy fasolę oraz pomidory (wraz z zalewą). Energicznie mieszać i smażyć jeszcze ok 4-5 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą rozmarynu. Makaron ugotować do miękkości. Wyłożyć na niego sos warzywny. Posypać parmezanem oraz posiekaną, świeżą bazylią. Smacznego!
  • Wzorowałam się na przepisie na farfalle z fasolą pochodzącym z książki "1,2,3 gotowe makarony."

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy