Szyszki ryżowe

Uważać, by nie topić krówek za długo bo skarmelizują się za mocno i szyszki będą bardzo twarde

dodany przez: Aseret

Desery krówki

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.61 z 146 głosów)


Składniki:

  • cukierki krówki - 1/2 kg
  • margaryna - 1 kostka
  • ryż preparowany - 2 torebki

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Kroki przygotowania:

  • Krówki i margarynę rozpuścić na wolnym ogniu, dodać ryż i wymieszać,
  • Łyżką (najlepiej dwoma dużymi łyżkami) formować gorącą masę w szyszki.
  • Układać na pergaminie. Ostudzić.
  • Po ostudzeniu nadają się do spożycia.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: