szynka w galarecie

prosty sposób na galaretę

GalaretaSzynkiPrzekąski

Czas przygotowania:
180 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.43 z 175 głosów)

Składniki:

  • szynka konserwowa
  • twarożek z chrzanem
  • marchewka, groszek, kukurydza
  • jajka
  • żelatyna
  • bulion
  • pietruszka, sól, pieprz
  • forma np. silikonowa do babek

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Przygotować wywar (ugotować rosół ewentualnie gotowy bulion). Ugotować jajka.
  • Szynkę konserwową posmarować twarożkiem i zwinąć w ruloniki.
  • Gotowe jajka pokroić na plastry. W gorącym bulionie rozpuścić żelatynę (wg przepisu na opakowaniu). Ułożyć w formie szynkę, jajka i warzywa. Zalać bulionem i pozostawić do stężenia.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy