szynka w galarecie

prosty sposób na galaretę

Dodany przez:

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • szynka konserwowa
  • twarożek z chrzanem
  • marchewka, groszek, kukurydza
  • jajka
  • żelatyna
  • bulion
  • pietruszka, sól, pieprz
  • forma np. silikonowa do babek

Przygotowanie

  1. Przygotować wywar (ugotować rosół ewentualnie gotowy bulion). Ugotować jajka.
  2. Szynkę konserwową posmarować twarożkiem i zwinąć w ruloniki.
  3. Gotowe jajka pokroić na plastry. W gorącym bulionie rozpuścić żelatynę (wg przepisu na opakowaniu). Ułożyć w formie szynkę, jajka i warzywa. Zalać bulionem i pozostawić do stężenia.
przekąska szynka galareta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze