SZYBKIE KRUCHE CIASTO ZE ŚLIWKAMI

DOSKONAŁE CIASTO NA CHŁODNE WIECZORY

ciasto z owocamiDeseryjajko

Czas przygotowania:
80 min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.17 z 269 głosów)

Składniki:

  • CIASTO;
  • 1,5 SZKLANKI MĄKI PSZENNEJ
  • 1 JAJKO
  • 1/2 KOSTKI MASŁA
  • 1/2 SZKLANKI CUKRU
  • 1/2 ŁYZECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
  • 1/2 KG ŚLIWEK

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1.WSZYSKIE SKŁADNIKI /;MAKĘ JAJKO,MASŁO,CUKIER,PROSZEK DO PIECZENIA/ ZAGNIEŚĆ DO UZYSKANIA GŁADKIEGO CIASTA.
  • 2.WŁOŻYĆ DO ZAMRAZALNIKA 1/4 CIASTA NA 30 MINUT.
  • 3.POZOSTAŁĄ CZĘŚĆ ROZŁOŻYĆ NA KWADRATOWEJ BLASZCE O WYM.29X21CM WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA.
  • 4.NA TO UŁOŻYĆ UMYTE,WYPESTKOWANE I PRZEKROJONE NA PÓL ŚLIWKI SKÓRKAMI DO DOŁU.
  • 5.NA ŚLIWKI ZETRZEĆ ZAMROŻONA CZEŚĆ CIASTA NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH.
  • 6.PIEC W PIEKARNIKU PRZEZ 30 MINUT NA 175 STOPNI C.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy