Szybkie bułeczki zapiekane z salami

Ulubione zapiekane bułeczki corki. Ale ona jest salaminożerca wiec nie dziwota :)

bułkiZapiekankimajonezPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 199 głosów)

Składniki:

  • bułeczki kajzerki najlepiej albo kromki z weki czy tez francuza - podane składniki sa na ok. 6 bułek
  • 100g salami drobno pokrojone (ja do tego zazwyczaj kupuje krojone węgierskie paprykowe z Lidla)
  • ser zołty starty tez ok 100 gr lub ona oko
  • majonez (1-2 łyżki ja daje na oko)
  • śmietana 18% (1-2 łyżki ja daje na oko)

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Rozgrzac piekarnik na 180st. Składniki mieszamy ze soba (poza bułkami) by powstała fajna masa. Bułki przekroic na poł, posmarowac masa, przełozyc na blache na papier do pieczenia i wstwic do piekarnika. Piec ok 15 minut do czasu gdy bułki sie zapieką na złoto. Polecam! Smacznego.
  • Dodam podałam je na kolacje dziewczynkom w jej urodziny i okazało sie ze bułeczki znikneły w jednej chwili a jedna z dziewczynek najwiekszy niejadek jakiego znam, o dziwo zjadła, pochwaliła i nawet poprosiła o przepis dla mamy:)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Główne składniki: