SZYBKI BARSZCZ CZERWONY

Oto prosty przepis na pyszny barszcz czerwony.

Zupybarszcz wigilijnydania mięsneNaleśniki

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 186 głosów)

Składniki:

  • - paczka suszonych buraków
  • - 1 duża cebula
  • - 3 ząbki czosnku
  • - sok z dużej cytryny
  • - łyżka oliwy
  • - 1 łyżka soli, 2 łyżki cukru
  • - 1 bulion z kury i 1 wołowy rozpuszczone w gorącej wodzie
  • - 1 łyżka majeranku, kilka liści laurowych
  • - po kilka ziarenek pieprzu czarnego, ziela angielskiego, 2 goździki

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Buraki skropić sokiem z cytryny i oliwą, dodać wszystkie przyprawy, skrojoną w kostkę cebulę, przekrojone na pół ząbki czosnku. Zalać gorącym rozpuszczonym bulionem i wrzącą wodą (około 3 litrów) i gotować przez około 20 minut.
  • Barszcz odcedzić i podawać w krokietami, uszkami, pasztecikami.
  • Polecam mój przepis na krokiety:)

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy