SZYBKI BARSZCZ CZERWONY

Oto prosty przepis na pyszny barszcz czerwony.

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3.67 z 3 głosów)

Składniki

  • - paczka suszonych buraków
  • - 1 duża cebula
  • - 3 ząbki czosnku
  • - sok z dużej cytryny
  • - łyżka oliwy
  • - 1 łyżka soli, 2 łyżki cukru
  • - 1 bulion z kury i 1 wołowy rozpuszczone w gorącej wodzie
  • - 1 łyżka majeranku, kilka liści laurowych
  • - po kilka ziarenek pieprzu czarnego, ziela angielskiego, 2 goździki

Przygotowanie

  1. Buraki skropić sokiem z cytryny i oliwą, dodać wszystkie przyprawy, skrojoną w kostkę cebulę, przekrojone na pół ząbki czosnku. Zalać gorącym rozpuszczonym bulionem i wrzącą wodą (około 3 litrów) i gotować przez około 20 minut.
  2. Barszcz odcedzić i podawać w krokietami, uszkami, pasztecikami.
  3. Polecam mój przepis na krokiety:)
obiad kolacja zupa naleśniki buraki barszcz wigilijny suszone buraki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze