Szpinakowe pancakes

Pyszne. Delikatne!

Dodany przez:

Naleśniki i placki

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • pół szklanki mleka
  • kilka kostek mrożonego szpikanku
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki mąki
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • ok 20 gr rozpuszczonego masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól

Przygotowanie

  1. Mąkę z proszkiem do pieczenia mieszamy oddzielnie. Mleko, jajko, czosnej, szpinak, mieszany, na końcu dodajemy- masło. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem. Smażymy na suchej patelni bez tłuszczu. Ważne, żeby piec placuszki na średnim ogniu. Podpiekamy z obydwu stron.
  2. Podajemy z jajkiem sadzonym i bazylią.
Śniadanie obiad kolacja dla dzieci naleśniki jajko mąka szpinak mleko
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze