szpinakowe_pancakes

Szpinakowe pancakes

Ocena:

4.55 (194)

  • 35 min.
  • dla 2 osób
Pyszne. Delikatne!

Składniki:

  • pół szklanki mleka
  • kilka kostek mrożonego szpikanku
  • 1 jajko
  • 2-3 łyżki mąki
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • ok 20 gr rozpuszczonego masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sól

Szpinakowe pancakes - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mąkę z proszkiem do pieczenia mieszamy oddzielnie. Mleko, jajko, czosnej, szpinak, mieszany, na końcu dodajemy- masło. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem. Smażymy na suchej patelni bez tłuszczu. Ważne, żeby piec placuszki na średnim ogniu. Podpiekamy z obydwu stron.
  • Podajemy z jajkiem sadzonym i bazylią.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne