Przygotowanie: 5 minut
Gotowanie: 16 minut
Porcja: 200 kcal
Składniki:
1 kg świeżego szpinaku
papryczka chili
15 dag orzechów nerkowca
1/2 puszki mleka kokosowego
sól, pieprz
Szpinak w mleku kokosowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
■ Papryczkę chili umyć, oczyścić z pestek i pokroić na paseczki, orzechy pokroić na małe kawałki.
■ Liście szpinaku opłukać, włożyć do garnka, wlać mleko kokosowe i szklankę wody, dodać chili oraz nerkowce, przyprawić solą i pieprzem, przykryć i dusić około 10 minut do miękkości.
■ Mieszać od czasu do czasu. W razie potrzeby dolać trochę mleka kokosowego lub wody, albo jedno i drugie. Pod koniec dusić kilka minut bez przykrycia, aby szpinak odparował.