Szpinak w mleku kokosowym

Ocena:

4.47 (148)

  • 5 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 5 minut
Gotowanie: 16 minut
Porcja: 200 kcal

Składniki:

  • 1 kg świeżego szpinaku
  • papryczka chili
  • 15 dag orzechów nerkowca
  • 1/2 puszki mleka kokosowego
  • sól, pieprz

Szpinak w mleku kokosowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • ■ Papryczkę chili umyć, oczyścić z pestek i pokroić na paseczki, orzechy pokroić na małe kawałki.
  • ■ Liście szpinaku opłukać, włożyć do garnka, wlać mleko kokosowe i szklankę wody, dodać chili oraz nerkowce, przyprawić solą i pieprzem, przykryć i dusić około 10 minut do miękkości.
  • ■ Mieszać od czasu do czasu. W razie potrzeby dolać trochę mleka kokosowego lub wody, albo jedno i drugie. Pod koniec dusić kilka minut bez przykrycia, aby szpinak odparował.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne