Szpinak w cieście :

Doskonała przekąska wegetariańska. Dobry sposób na podanie szpinaku .

dodany przez: Babciagramolka babciagramolka

ciasta paszteciki przekąski

Czas przygotowania:
40min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 177 głosów)

Składniki:

  • 1 opakowanie gotowego mrożonego ciasta francuskiego
  • 30 dag mrożonego szpinaku
  • 16 kostek białego sera marynowanego w oliwie z ziołami ( lub fety )
  • 1 łyżeczka masła
  • sól
  • pieprz mielony
  • 1 mini kostka czosnkowa Knorra
  • 1 żółtko

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Szpinak w cieście : - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Rozmrozić ciasto francuskie i pociąć na 8 kwadratów. Szpinak podsmażyć na maśle i doprawić solą , pieprzem i przyprawą czosnkową . Na każdy kwadrat ciasta kłaść porcję szpinaku i 2 kawałki białego sera . Ciasto zlepić w rożki , koperty lub jak tam komu pasuje. Posmarować roztrzepanym żółtkiem . Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Piec pakieciki ze szpinakiem 15-20 minut aż będą złote. Wyjąć . Podawać na ciepło lub zimno .

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy