Szparagowe mielone

mielone ze szparagami

Dodany przez:

Szparagowe mielone

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 600 g łopatki wieprzowej
  • kilka szparagów ( użyłam bez główek )
  • 2 średnie cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2 jajka
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 100 ml wody
  • Do smaku :
  • sól
  • pieprz kolorowy
  • mix chili Scotch Bonnet
  • Dodatkowo :
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, pokroić i zmielić maszynką do mięsa. Cebulę, czosnek i szparagi obrać, opłukać i również zmielić po czym zmielić też natkę pietruszki. Do tych składników wbić jajka, dodać bułkę tartą, wodę oraz przyprawy do smaku i wyrobić masę. Z masy mięsnej formować kulki i wrzucić je do naczynia z bułką tartą. Na patelni rozgrzać olej, panierować, formować podłużne lub okrągłe kotlety i smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać np. z ziemniakami i surówką.
mięso warzywa obiad mielone Szparagowe
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze