Sznycle mielone

Na obiad z ziemniakami i buraczkami. Właśnie tak to lubię

dodany przez: buciol78 buciol78

dania mięsne

Czas przygotowania:
25min.
Dla ilu osób:
dla 8 osób
Ocena:

(średnia 4.26 z 208 głosów)

Składniki:

  • 70 dag mięsa mielonego (wiep-woł )
  • 1 duża cebula
  • 1 jajko kurze
  • 1 bułka pszenna ( czerstwa )
  • 200mil. mleka
  • bułka tarta do obtoczenia sznycli
  • sól,pieprz,maggi do smaku
  • olej do smażenia

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Posiłek:

Sznycle mielone - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Bułkę moczymy w misce z mlekiem aż bułka wchłonie mleko i będzie miękka,przeciskamy przez gażę z nadmiaru mleka,dodajemy do miski z mięsem mielonym.Cebulę obieramy i trzemy na tarce o najmniejszych oczkach ( jak na placki ),dodajemy jajko,przyprawiamy i wyrabiamy na jednolitą masę.Dzielimy na równe porcje,formujemy sznycle ,obtaczamy w bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto brązowy kolor.ok.10.SMACZNEGO.Można też podawać z jajkiem sadzonym na górze i posypać posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy