szczupak_smazony_najprostszy

Szczupak smażony - najprostszy

Ocena:

4.39 (208)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
Jeśli uda mi się zdobyć to na Wigilię podaję oprócz karpia również szczupaka czy sandacza .

Składniki:

  • 1 Kg filetów ze szczupaka ( bez skóry )
  • Sok z cytryny
  • Mąka
  • Oliwa + 1 łyżka masła do smażenia
  • Sól
  • Pieprz mielony

Szczupak smażony - najprostszy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Filety pokroić na kawałki . Skropić sokiem z cytryny . Posolić i popieprzyć . Obtoczyć w mące .Smażyć na rozgrzanym tłuszczu po 8-10 minut z każdej strony . W ostatniej fazie smażenia dodać masło .
  • Usmażone filety szczupaka jeśli nie zostaną zjedzone na bieżąco , można włożyć w zalewę octową lub galaretę .
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne