Szczawiowa

Pomysł na zupę? Wykorzystać to, co rośnie pod oknem ;)

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.46 z 176 głosów)

Składniki:

  • szczaw
  • kilka ziemniaków
  • kość schabowa (mała)
  • włoszczyzna
  • mąka
  • 1/2szkl śmietany
  • sól, pieprz, listek laurowy, ziele angielskie

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Z włoszczyzny i kości gotuję wywar. Dodaję przyprawy, potem ziemniaki. Szczaw przebieram, myję, osuszam i siekam (ja ogonki odcinam). Przesypuję mąką i dodaję do wywaru. Czekam, aż się zagotuje. Na koniec zaprawiam śmietaną. Podaję z jajkiem na twardo.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy