Szaszłyki

dobre do piekarnika jak i z grilla

dodany przez: ANECIK1980

Przekąski

Czas przygotowania:
1godz. 10min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.62 z 151 głosów)


Składniki:

  • 0,5 kg schabu karkowego
  • 0,5 kg fileta z kurczaka
  • 0,5 kg schabu środkowego
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka czerwona
  • 5-7 szt pieczarek
  • 2 cebule
  • sól, pieprz, grill
  • patyczki do szaszłyków

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Posiłek:

Kroki przygotowania:

  • Mięso kroimy w cienkie plastry ( po ok 0,5-1,00 cm), posypujemy solą, pieprzem i przyprawą grill. Warzywa kroimy na małe kawałki - tak jak widać na zdjęciu, zaś cebulę wybieramy raczej mniejszą i kroimy w plasterki.
  • Nabijam na patyczki kolejno składniki tak by szaszłyki zaczynały się i kończyły papryką.
  • Pieczemy w piekarniku ok 40 minut lub grillujemy ok 50 minut często przekręcając.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy