Szaszłyki z serem edamskim i grillowanymi warzywami

Alternatywa dla wegetarian – pomysł na warzywne szaszłyki z serem żółtym i warzywami

szaszłyki

Ocena:

(średnia 4.43 z 146 głosów)

Składniki:

  • 200 g sera żółtego edamskiego
  • pół młodej cukinii
  • 6 średnich świeżych pieczarek
  • 1 świeża kolorowa papryka
  • 6-7 pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • zioła prowansalskie, sól, płatki chili do smaku

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Wszystkie warzywa, oprócz pomidorków, pokroić w grube cząstki, doprawić do smaku przyprawami i położyć na rozgrzanym ruszcie lub patelni grillowej. Po osiągnięciu oczekiwanego stopnia usmażenia, zdjąć z grilla i wystudzić. Ser pokroić w cząstki i ponadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian z warzywami i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego!

Porady

Zobacz też: przepis na warzywa z patelni

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy