Szaszłyki z piersi indyka

Szaszłyczki na letni sezon.

dania mięsne

Czas przygotowania:
40 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.51 z 197 głosów)

Składniki:

  • na 3 osoby
  • 1 pierś z indyka
  • sól piepsz
  • przyprawa do drobiu
  • 3 łyżki oliwy
  • sok z połowy cytryny
  • 1-2 papryki
  • 1 cebula

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Mięso pokroić w równą sporą kostkę, posypać przyprawami, skropić oliwą i sokiem z cytryny, odstawić na kilka godzin.
  • Paprykę pokroić w kwadraty, cebulę tez na kawałki (rozwarstwić). Na szpadki do szaszłyków nałożyć mięso na przemian z cebulą i papryką, piec na grillu do zrumienienia...
  • Podawać z sałatą i ziemniakami z piekarnika .
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy

Poziom trudności: Łatwy Czas przygotowania: 40 min.
Szaszłyki z indyka

Szaszłyki z indyka to jedna z wielu wariacji na temat szaszłyków. Zazwyczaj robimy szaszłyki z kurczaka, ale inny drób także będzie smaczny! Szczególnie, że szaszłyki z indyka kalorii mają mniej i są bardziej dietetyczne. W przepisie na szaszłyki z indyka marynata odgrywa ważną rolę - zwłaszcza, kiedy robimy te pyszności na grillu. Sprawdź, jak zamarynować indyka na szaszłyki i z jakimi dodatkami podać to danie z rusztu. Uwaga - podany czas przygotowania nie zawiera czasu marynowania.

mojegotowanie

Szaszłyki z indyka