Szaszłyki z piersi indyka

Szaszłyczki na letni sezon.

Dodany przez:

Szaszłyki z piersi indyka

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Składniki

  • na 3 osoby
  • 1 pierś z indyka
  • sól piepsz
  • przyprawa do drobiu
  • 3 łyżki oliwy
  • sok z połowy cytryny
  • 1-2 papryki
  • 1 cebula

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w równą sporą kostkę, posypać przyprawami, skropić oliwą i sokiem z cytryny, odstawić na kilka godzin.
  2. Paprykę pokroić w kwadraty, cebulę tez na kawałki (rozwarstwić). Na szpadki do szaszłyków nałożyć mięso na przemian z cebulą i papryką, piec na grillu do zrumienienia...
  3. Podawać z sałatą i ziemniakami z piekarnika .
mięso obiad cebula indyk Papryka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy