szaszlyki_z_pulpecikami_z_miesa_mielonego

Szaszłyki z pulpecikami z mięsa mielonego

Ocena:

4.46 (155)

  • 30 min.
  • dla 5 osób
Mięso mielone również nadaje się do szaszłyków

Składniki:

  • 1/2 kg zmielonej szynki wieprzowej
  • kilka gałązek oregano
  • gałązka mięty
  • szczypiorek
  • 3-4 ząbki czosnku
  • kawałek czerwonej papryki
  • 1 cukinia
  • kilka pieczarek
  • 1 papryka
  • 1/2 puszki ananasa
  • sól, pieprz
  • słodka papryka
  • zioła prowansalskie
  • olej

Szaszłyki z pulpecikami z mięsa mielonego - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Do mięsa dodać posiekane zioła, szczypiorem, pokrojona w drobną kostkę paprykę czerwoną, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Dokładnie wymieszać.
  • Cukinię i pieczarki pokroić w plastry, paprykę w kwadraty, skropić olejem i posypać przyprawami, wymieszać. Ananasa pokroić w na cztery.
  • Z mięsa formować niewielkie kulki i nabijać je na patyczki do szaszłyków na przemian z warzywami i ananasem. Grillować ze wszystkich stron aż mięso będzie upieczone. Smacznego :)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne