Szaszłyki z łososia z gremolatą

Soczyste i aromatyczne szaszłyki na grilla z łososiem - podajemy z ziołową gremolatą, czyli pastą pietruszkowo-cytrynową.

Dodany przez:

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 70 dag filetu z łososia, bez skóry i ości
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • sól
  • pieprz
  • pęczek natki pietruszki
  • ząbek czosnku
  • cytryna

Przygotowanie

  1. Drewniane patyczki do szaszłyków na co najmniej 30 min zanurzamy w zimnej wodzie.
  2. Filet z łososia osuszamy. Kroimy w dużą kostkę, skrapiamy olejem i nabijamy na patyki. Przyprawiamy solą i pieprzem, grillujemy 3–4 min, obracając.
  3. Na gremolatę: natkę pietruszki drobno siekamy, czosnek obieramy i siekamy. Cytrynę myjemy bardzo gorącą wodą, osuszamy. Ocieramy skórkę bardzo drobno i mieszamy z pietruszką i czosnkiem. Gremolatą posypujemy szaszłyki z łososia.
  4. Przepis pochodzi z "Mojego Gotowania" 6/2017

Wskazówki

Wypróbuj najlepsze przepisy na szaszłyki na grilla

grill łosoś szaszłyki na grilla
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze