Szaszłyki z krewetek i warzyw z sosem czosnkowym

Szaszłyki z krewetek

dodany przez: Gastrosfera gastrosfera

szaszłyki

Czas przygotowania:
30min.
Kalorie:
100 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 175 głosów)

Składniki:

  • - krewetki surowe „Black Tiger” 16szt.
  • - papryka czerwona 1szt.
  • - papryka zielona 1szt.
  • - młoda cukinia 1szt
  • - olej 4 łyżki
  • - papryka słodka ½ łyżeczki
  • - sos sojowy 1 łyżeczka
  • - sok z cytryny ½ łyżeczki
  • - sól do smaku

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • grillowanie

Posiłek:

Szaszłyki z krewetek i warzyw z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Krewetki obrać z pancerza, a warzywa pokroić w średniej wielkości cząstki. Olej wymieszać z papryką, sosem sojowym, sokiem z cytryny i posolić do smaku. Przygotowane warzywa i krewetki wysmarować powstałą marynatą i nadziać na patyczki do szaszłyków. Zgrillować z obu stron na ruszcie. Podawać z sosem czosnkowym „Tarsmak”
  • Smacznego!

Kalorie: 100

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy