szaszlyki_z_krewetek_i_warzyw_z_sosem_czosnkowym

Szaszłyki z krewetek i warzyw z sosem czosnkowym

Ocena:

4.49 (175)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Szaszłyki z krewetek

Składniki:

  • - krewetki surowe „Black Tiger” 16szt.
  • - papryka czerwona 1szt.
  • - papryka zielona 1szt.
  • - młoda cukinia 1szt
  • - olej 4 łyżki
  • - papryka słodka ½ łyżeczki
  • - sos sojowy 1 łyżeczka
  • - sok z cytryny ½ łyżeczki
  • - sól do smaku

Szaszłyki z krewetek i warzyw z sosem czosnkowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Krewetki obrać z pancerza, a warzywa pokroić w średniej wielkości cząstki. Olej wymieszać z papryką, sosem sojowym, sokiem z cytryny i posolić do smaku. Przygotowane warzywa i krewetki wysmarować powstałą marynatą i nadziać na patyczki do szaszłyków. Zgrillować z obu stron na ruszcie. Podawać z sosem czosnkowym „Tarsmak”
  • Smacznego!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne