Szaszłyki z indyka z boczkiem

Przepis na szaszłyki z indyka, podawane z pieczonymi ziemniakami oraz ogórkami

dania mięsneszaszłyki

Czas przygotowania:
25 min.
Kalorie:
145 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.5 z 141 głosów)

Składniki:

  • 1/2 kg piersi z indyka
  • 15 dag wędzonego boczku
  • 4 małe cebule
  • strąk czerwonej papryki
  • cukinia
  • olej
  • 1 kg ziemniaków
  • ogórki małosolne
  • sól
  • pieprz

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Mięso pokroić na jednakowej wielkości kwadraty. Oprószyć solą i pieprzem. Odstawić na godzinę.
  • Cebule obrać
  • pokroić w ósemki
  • paprykę umyć
  • oczyścić z nasion
  • pokroić na duże kawałki. Cukinie
  • umyć
  • pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Boczek pokroić na cienkie plastry. Kawałki indyka owinąć
  • boczkiem. Na szpadki nabijać kolejno: mięso w boczku
  • paprykę
  • cukinię zwiniętą w wachlarzyk,
  • cebulę i tak do wyczerpania składników.
  • Szaszłyki oprószyć przyprawami
  • włożyć do żaroodpornego naczynia
  • skropić olejem. Piec 30 min
  • w temp. 190°C. Podawać z pieczonymi ziemniakami i ogórkiem małosolnym
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!

Kalorie: 145

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy