Szaszłyki wołowe z warzywami

Przygotowanie: 15 minut Oczekiwanie: 20 minut Pieczenie: 20 minut Porcja: 310 kcal Składniki na 2 porcje

szaszłykiPrzekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Kalorie:
310.00 kcal
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 180 głosów)

Składniki:

  • 30 dag wołowiny bez kości
  • 2 łyżki oliwy
  • łyżeczka suszonego tymianku
  • łyżeczka papryki w proszku
  • cukinia
  • 2 małe cebule
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • sól, pieprz

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Oliwę wymieszać z tymiankiem, papryką w proszku i solą. Mięso pokroić na cienkie plasterki, zalać marynatą, odstawić na 15–20 min.
  • Cukinię umyć, oczyścić i pokroić na małe kawałki (na jeden kęs). Cebule obrać i pokroić w ósemki. Pomidorki umyć, osuszyć.
  • Kawałki cukinii owinąć plasterkami mięsa. Nadziewać na przemian z kawałkami cebuli i pomidorami na drewniane patyczki.
  • Szaszłyki ułożyć w natłuszczonej formie i posmarować marynatą. Piec 20 minut w temp. 180°C. Podawać z sałatką z kapusty.

Kalorie: 310.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy