Szaszłyki wołowe z warzywami
Szaszłyki wołowe z warzywami - Przepis na Szaszłyki wołowe z warzywamiPrzygotowanie: 15 minut
Oczekiwanie: 20 minut
Pieczenie: 20 minut
Porcja: 310 kcal
Składniki na 2 porcje

Składniki:
- 30 dag wołowiny bez kości
- 2 łyżki oliwy
- łyżeczka suszonego tymianku
- łyżeczka papryki w proszku
- cukinia
- 2 małe cebule
- 8 pomidorków koktajlowych
- sól, pieprz
Rodzaj diety:
Kroki wykonania:
- Oliwę wymieszać z tymiankiem, papryką w proszku i solą. Mięso pokroić na cienkie plasterki, zalać marynatą, odstawić na 15–20 min.
- Cukinię umyć, oczyścić i pokroić na małe kawałki (na jeden kęs). Cebule obrać i pokroić w ósemki. Pomidorki umyć, osuszyć.
- Kawałki cukinii owinąć plasterkami mięsa. Nadziewać na przemian z kawałkami cebuli i pomidorami na drewniane patyczki.
- Szaszłyki ułożyć w natłuszczonej formie i posmarować marynatą. Piec 20 minut w temp. 180°C. Podawać z sałatką z kapusty.
Kalorie: 310.00
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
65 min.

Zawsze robię flaczki na święta.
FLAKI WOŁOWE
Czas przygotowania:
45 min.

Smaczne szaszłyki, polecam.
Szaszłyki z polędwicą i warzywami
Czas przygotowania:
60 min.

Robię szaszłyki z piekarnika, kiedy pogoda nie sprzyja na grillowanie. Szaszłyki z piekarnika mają kruche, soczyste mięso z kurczaka, kawałki kiełbasy i ulubione warzywa, pasujące na szaszłyki.
Szaszłyki z piekarnika
Czas przygotowania:
60 min.

Lubię flaczki jak są dobrze przyprawione
Flaczki wołowe
Czas przygotowania:
70 min.

Proste a bardzo smaczne danie
Bitki wołowe
Czas przygotowania:
120 min.

Jak trafia mi się ligawa wołowa to obowiązkowo są bitki lub zrazy zawijane .
Bitki wołowe Babcigramolki :
Poziom trudności:
Łatwy
Czas przygotowania:
180 min.

Szaszłyki z kurczaka to pyszne danie nie tylko na grilla. Oprócz mięsa przydadzą się ulubione warzywa, grzyby i zioła. To sprawi, że szaszłyki z kurczaka będą urozmaicone! Warto wiedzieć, że szaszłyki z kurczaka mogą być przygotowane na ruszcie lub w piekarniku. Podpowiadamy jak zrobić szaszłyki z kurczaka.
Szaszłyki z kurczaka
Czas przygotowania:
150 min.

flaki wołowe obgotować odcedzić i tak dwa razy .następnie dodać do ugotowanego wcześniej rosołu