Szarlotka kaszubska

Szarlotka kaszubska to przepis, który jest tradycyjna recepturą naszej rodziny.

Ciastaciasto z jabłkamiszarlotkaDesery

Czas przygotowania:
20 min.
Kalorie:
380.00 kcal
Ocena:

(średnia 4.52 z 189 głosów)

Składniki:

  • Szarlotka kaszubska
  • Ciasto:
  • 0,5 szklanki cukru
  • 3 jajka
  • 0,5 kostki margaryny kasi
  • 1,5 szklanki mąki tortowej
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • opakowanie cukru waniliowego
  • Nadzienie jabłkowe:
  • słoiczek musu jabłkowego doprawiamy cynamonem, cukrem waniliowym

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Przygotowanie ciasta:
  • Ucieramy całe jajka z cukrem, dodajemy kasię, następnie dosypujemy mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Dodajemy kwaśną śmietanę.
  • Połowę ciasta wykładamy na małą blaszkę, a następnie wykładamy nadzienie jabłkowe i przykrywamy pozostałym ciastem. Szarlotkę pieczemy ok. 60 min.

Kalorie: 380.00

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy