SZARLOTKA JAPOŃSKA

Bardzo ciekawy przepis...

dodany przez: barb01 barb01

ciasta ciasto z jabłkami szarlotka jabłecznik desery

Czas przygotowania:
1godz. 20min.
Ocena:

(średnia 4.47 z 181 głosów)

Składniki:

  • SKŁADNIKI: 25 dag masła roślinnego, 45 dag cukru pudru, 9 jaj, 30 dag maku, 9 czubatych łyżek kaszy manny, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 kg jabłek lub słoik jabłek na szarlotkę, bakalie: skórka pomarańczowa, cytrynowa, migdały, orzechy, daktyle,...(razem 25-30 dag)

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

  • pieczenie

Szarlotka japońska - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę.
  • Dodając na przemian żółtka i pozostałe wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
  • Na końcu dodać jabłka i ubitą na sztywno pianę z białek.
  • Wyłożyć na blachę posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą lub orzechami. Piec ok. 50 min.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA

Podobne przepisy