Syrop miętowy

do lodów, deserów, do wody

dodany przez: dorota20w

Desery Sałatki Przetwory syropy Napoje Sosy Przekąski

Czas przygotowania:
30min.
Dla ilu osób:
dla 1 osoby
Ocena:

(średnia 4.57 z 200 głosów)


Składniki:

  • 200g gałązek świeżej mięty
  • 1 szkl cukru
  • 2 szkl wody

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki przygotowania:

  • Cukier zalewamy gorącą wodą, gotujemy chwilę aż się rozpuści potrząsając rondelkiem. Dodajemy miętę i gotujemy aż połowa wody odparuje a syrop zgęstnieje.
  • Mój blog kulinarny http://smakuje.blox.pl
  • Facebook http://www.facebook.com/pages/Karteluszki-kulinarne-Doroty/123782097640533
  • Zapraszam
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: