Swojska grochowka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
DZIEN WCZESNIEJ ZALEWAMY GROCH ZIMNA WODA I POZOSTAWIAMY NA NOC. NA DRUGI DZIEN GOTUJEMY GROCH AZ SIE CZESCIOWO ROZGOTUJE. ZIEMNIAKI I MARCHEW OBIERAMY I KROIMY NA DROBNO,DO DUZEGO GARNKA WRZUCAMY ZIEMNIAKI,MARCHEW I KOSCI CALOSC ZALEWAMY WODA I GOTUJEMY AZ ZIEMNIAKI BEDA MIEKKIE. PO UGOTOWANIU KOSCI WYJMUJEMY A DO WYWARU DODAJEMY UGOTOWANY GROCH ORAZ LISTKI LAUROWE,ZIELE ANGIELSKIE MAJERANEK ORAZ PRZYPRAWE DO ZUP.CEBULE I KIELBASE SMAZYMY NA PATELNI.DO GOTUJACEGO WYWARU DODAJEMY USMAZONA CEBULE I KIELBASE. SMIETANE,POL SZKLANKI WODY I LYZKE MAKI MIESZAMY AZ NIE BEDZIE GRUDEK I WLEWAMY DO GOTUJACEJ SIE GROCHOWKI.CHWILE GOTUJEMY CALOSC I DOPRAWIAMY DO SMAKU.