swojska_grochowka

SWOJSKA GROCHOWKA

Ocena:

4.48 (142)

  • 2 godz. 0 min.
  • dla 10 osób
PROSTA I TANIA.

Składniki:

  • 0,5KG GROCHU LUSKANEGO POLOWKI
  • 1KG KOSCI WIEPRZOWYCH
  • 6 ZIEMNIAKOW
  • 1 CEBULA
  • 1 MARCHEWKA
  • PETO KIELBASY
  • 200ML SMIETANY 18%
  • LYZKA MAKI DO ZAPRAWY
  • 3 LISTKI LAUROWE
  • KILKA ZIARENEK ZIELA ANGIELSKIEGO
  • MAJERANEK ORAZ PRZYPRAWA WARZYWNA DO ZUP
  • SOL
  • PIEPRZ

Swojska grochowka - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • DZIEN WCZESNIEJ ZALEWAMY GROCH ZIMNA WODA I POZOSTAWIAMY NA NOC. NA DRUGI DZIEN GOTUJEMY GROCH AZ SIE CZESCIOWO ROZGOTUJE. ZIEMNIAKI I MARCHEW OBIERAMY I KROIMY NA DROBNO,DO DUZEGO GARNKA WRZUCAMY ZIEMNIAKI,MARCHEW I KOSCI CALOSC ZALEWAMY WODA I GOTUJEMY AZ ZIEMNIAKI BEDA MIEKKIE. PO UGOTOWANIU KOSCI WYJMUJEMY A DO WYWARU DODAJEMY UGOTOWANY GROCH ORAZ LISTKI LAUROWE,ZIELE ANGIELSKIE MAJERANEK ORAZ PRZYPRAWE DO ZUP.CEBULE I KIELBASE SMAZYMY NA PATELNI.DO GOTUJACEGO WYWARU DODAJEMY USMAZONA CEBULE I KIELBASE. SMIETANE,POL SZKLANKI WODY I LYZKE MAKI MIESZAMY AZ NIE BEDZIE GRUDEK I WLEWAMY DO GOTUJACEJ SIE GROCHOWKI.CHWILE GOTUJEMY CALOSC I DOPRAWIAMY DO SMAKU.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne