Świeżonka z patelni

Mięsko duszone na tłuszczu.

dodany przez: kamila1957 kamila1957

przekąski

Czas przygotowania:
45min.
Ocena:

(średnia 4.47 z 178 głosów)

Składniki:

  • mięso wieprzowe kawałki 50 dag
  • cebula 2 szt
  • smalec 1 łyżka
  • pieprz gruboziarnisty 1/2 łyżeczki
  • woda 1/2 szk
  • sól
  • listek laurowy

Sposób przygotowania:

  • smażenie

Sposób podania:

  • na ciepło

Świeżonka z patelni - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Skrawki mięs umyć osuszyć. Cebulę pokroić grubo. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz dodajemy mięso. Smażymy 20 minut podlewamy wodą, mieszamy. Następnie dodajemy cebulę i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy do wyparowania wody.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy

Główne składniki: