Świeżonka z patelni

Ocena:

4.47 (178)

  • 45 min.
Mięsko duszone na tłuszczu.

Składniki:

  • mięso wieprzowe kawałki 50 dag
  • cebula 2 szt
  • smalec 1 łyżka
  • pieprz gruboziarnisty 1/2 łyżeczki
  • woda 1/2 szk
  • sól
  • listek laurowy

Świeżonka z patelni - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Skrawki mięs umyć osuszyć. Cebulę pokroić grubo. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz dodajemy mięso. Smażymy 20 minut podlewamy wodą, mieszamy. Następnie dodajemy cebulę i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy do wyparowania wody.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne