Świderki ze szpinakiem i fetą

Pyszne danie

Dodany przez:

Świderki ze szpinakiem i fetą

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 łyżki masła
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 g szpinaku w liściach
  • 50 g śmietanki 30%
  • 150 g makaronu pełnoziarnistego
  • 20 g sera typu feta
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować na pół twardo. Odcedzić. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. W rondlu rozgrzać masło, dodać czosnek, przesmażyć.
  2. Liście szpinaku porwać lub pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do rondla, smażyć aż zmiękną.
  3. Dodać śmietankę, połowę fety pokruszyć i wsypać. Dodać soli i pieprzu do smaku. Dusić razem około 2-3 minuty.
  4. Wrzucić ugotowany makaron. Ciągle mieszając dusić razem kilka chwil.
  5. Resztę fety pokroić w kostkę. Makaron wyłożyć na talerz, posypać kosteczkami fety
makaron obiad szpinak feta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze