Surówka z marchewki z gruszkami

pyszna, chrupiąca surówka...można podać do obiadu albo zjeść jako przekąskę

Dodany przez:

Surówka z marchewki z gruszkami

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 duże marchewki
  • 2 dojrzałe gruszki Konferencje (albo inne)
  • sok z całej cytryny
  • 1 łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 4-5 łyżek płatków migdałowych
  • kilka gałązek świeżego koperku

Przygotowanie

  1. Marchewki i gruszki myjemy, osuszamy i obieramy cienko ze skórki. Ścieramy na dużych oczkach tarki jarzynowej. Skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą, dokładnie mieszamy. Płatki migdałowe podprażamy lekko na suchej patelni, połowę dodajemy do surówki i mieszamy, resztą posypujemy wierzch. Przybieramy listkami koperku.
warzywa obiad sałatka przekąska wegetariańska gruszki surówka marchewka płatki migdałowem
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze