Surówka z kukurydzy i pora

Ocena:

4.46 (203)

  • 7 min.
  • dla 2 osób

ekspresowa i pyszna surówka do obiadu

Składniki:

  • 1 biały por
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 jabłko czerwone
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 2 łyżki gęstej kwasnej smietany
  • Szczypta soli i szczypta kolorowego pieprzu

Surówka z kukurydzy i pora - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Czosnek przecisnąć przez praskę
  • Kukurydzę osączyć.
  • Jabłko obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki
  • Por posiekać.
  • Połączyć wszystkie składniki ze smietaną. Tuż przed podaniem doprawić solą oraz pieprzem
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne