Surówka z kapusty z awokado i słonecznikiem

Surówka z kapusty nie musi być nudna! Dodaj do niej pyszne składniki. Nasz pomysł to surówka z kapusty z awokado, które nada jej ciekawej konsystencji i słonecznikiem, który podkręci smak!

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

surówki

Czas przygotowania:
10min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.39 z 206 głosów)

Składniki:

  • 1/4 główki kapusty włoskiej
  • sól
  • 2 ogórki
  • jabłko
  • awokado
  • 1/2 szklanki ziaren słonecznika
  • do smaku: pieprz
  • cukier
  • sok z cytryny
  • olej

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty z awokado i słonecznikiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kapustę drobno szatkujemy
  • lekko solimy i zostawiamy na 30 min
  • aby zmiękła. Ogórki obieramy
  • kroimy w plasterki
  • jabłko (ze skórką lub bez) ścieramy
  • miąższ awokado kroimy w kostkę
  • słonecznik prażymy na suchej patelni do złotego koloru. Mieszamy wszystkie składniki i doprawiamy do smaku.
  • Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie" nr 10/2017

Porady

Zobacz też: kiszone liście kapusty


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy