Surówka z fenkuła

Ocena:

4.47 (144)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Jest to surówka z kopru włoskiego, który niestety jest mało doceniany.

Składniki:

  • 1 koper włoski (fenkuł)
  • 1 średnia marchewka
  • 2 małe różyczki brokuła
  • Sos:
  • 3 łyżki oliwy, albo oleju lnianego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Zioła prowansalskie
  • Sos sojowy (ok. 1 łyżeczka)
  • Orzechy włoskie, sezam do dekoracji (ewentualnie)

Surówka z fenkuła - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Przygotować sos: Czosnek przecisnąć przez praskę, połączyć go z oliwą, musztardą, sosem sojowym i ziołami.
  • Brokuła ugotować, pokroić. Koper i marchew zetrzeć na tarce, wymieszać z sosem i brokułem. Można udekorować połówkami orzechów włoskich i pospać sezamem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne