Strudel z czerwoną kapustą
Strudel z czerwoną kapustą - Przepis na Strudel z czerwoną kapustąPrzygotowanie: 50 minut
Oczekiwanie: 30 minut
Pieczenie: 30 minut
Porcja: 385 kcal

Składniki:
- 1 kg kapusty czerwonej
- duża czerwona cebula
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki cukru
- szczypta zmielonych goździków
- łyżka octu winnego
- sól, pieprz
- szklanka mąki
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki płynnego masła
Rodzaj diety:
Sposób przygotowania:
Kroki wykonania:
- Ciasto: z mąki, soli, jednego jajka, oleju, 4 łyżek wody i masła zagnieść ciasto, uformować kulę, posmarować olejem, przykryć miską i odstawić na 30 minut.
- Z kapusty wykroić głąb i usunąć wierzchnie liście. Główkę kapusty pokroić na ćwiartki, a potem na cienkie paski. Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na gorącym oleju. Dodać kapustę i kilka łyżek wody, posolić i stale mieszając smażyć 40 minut. Kiedy kapusta będzie miękka, przyprawić pieprzem, goździkami, cukrem i octem. Ostudzić.
- Ciasto rozwałkować na kształt prostokąta, rozłożyć na serwetce, rozciągnąć palcami tak, aby było jak najcieńsze. Odkroić grubsze brzegi. Nadzienie ułożyć na cieście, ciasto zwinąć w strudel.
- Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć ciasto, posmarować roztrzepanym jajkiem i piec na złoto ok. 30 minut w temp. 200°C. Podawać do barszczu.
Kalorie: 385
Podobne przepisy
Czas przygotowania:
60 min.

Ta smaczna sałatka nie jest zbyt pracochłonna, a znika ze stołu bardzo szybko.
Sałatka Gyros z czerwoną kapustą
Czas przygotowania:
15 min.

Przygotowanie: 15 minut
Porcja: 320 kcal
Składniki na 4 porcje
Sałatka z czerwoną kapustą
Czas przygotowania:
55 min.

Pyszne pierogi - pierogi pieczone z czerwoną kapustą
Pierogi pieczone z czerwoną kapustą
Czas przygotowania:
120 min.

Kiełbaską i kaszą jęczmienną.Polecam.
Zupa z czerwoną kapustą
Czas przygotowania:
120 min.

Kaczka pieczona z czerwona kapustą
Kaczka z czerwoną kapustą
Czas przygotowania:
50 min.

Przygotowanie: 50 minut Oczekiwanie: 30 minut Pieczenie: 30 minut Porcja: 390 kcal Składniki na 4 porcje
Kulebiak z czerwoną kapustą i żurawinami
Czas przygotowania:
20 min.

Przygotowanie: 20 minut
Oczekiwanie: 15 minut
Pieczenie: 45 minut
Porcja: 550 kcal
Składniki na 10 porcji
Strudel orzechowy
Czas przygotowania:
25 min.

Sałatka z czerwoną kapustą, serem feta, boczkiem.
Sałatka z boczkiem i czerwoną kapustą
Czas przygotowania:
55 min.

Przepis na strudel z pieczarkami