Strogonow

Bardzo pyszna potrawa z mięsem i warzywami, nadaje się na przyjęcia i obiady.

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 4.27 z 11 głosów)

Składniki

  • 1 kg wołowiny bez kości lub innego mięsa (jakie wolimy
  • 2 cebule
  • pieczarki
  • mała papryka czerwona, zielona, żółta
  • pół słoika ogórków konserwowych lub kiszonych
  • puszka kukurydzy
  • koncentrat pomidorowy
  • sól
  • pieprz
  • ziele angileski
  • liść laurowy

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w paski lub kwadraty, paprykę kroimy w paski, pieczarki w plasterki a ogórki w półksiężyce.
  2. Na patelnię wlewamy olej i smażymy mięso, dodajemy cebulę. Kiedy mięso sie usmaży dodajemy pieczarki, paprykę, ogórki i kukurydzę. Wszystko zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy, gotujemy.
  3. Nastepnie robimy zasmażkę, rozrabiamy mąkę z wodą i dodajemy do strogonowa, szybko mieszamy aby nie zrobiły się grudki.
  4. Należy podawać z bułką lub chlebem.
mięso warzywa obiad kolacja zupa pieczarki Papryka Leczo strogonow
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze