Strogonow

Bardzo pyszna potrawa z mięsem i warzywami, nadaje się na przyjęcia i obiady.

Zupydania mięsneleczo

Czas przygotowania:
60 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.53 z 173 głosów)

Składniki:

  • 1 kg wołowiny bez kości lub innego mięsa (jakie wolimy
  • 2 cebule
  • pieczarki
  • mała papryka czerwona, zielona, żółta
  • pół słoika ogórków konserwowych lub kiszonych
  • puszka kukurydzy
  • koncentrat pomidorowy
  • sól
  • pieprz
  • ziele angileski
  • liść laurowy

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Mięso kroimy w paski lub kwadraty, paprykę kroimy w paski, pieczarki w plasterki a ogórki w półksiężyce.
  • Na patelnię wlewamy olej i smażymy mięso, dodajemy cebulę. Kiedy mięso sie usmaży dodajemy pieczarki, paprykę, ogórki i kukurydzę. Wszystko zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy, gotujemy.
  • Nastepnie robimy zasmażkę, rozrabiamy mąkę z wodą i dodajemy do strogonowa, szybko mieszamy aby nie zrobiły się grudki.
  • Należy podawać z bułką lub chlebem.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Podobne przepisy