strogonow palce lizać!!!

Strogonow to sos-zupa. Ja podaję go swoim gościom jako danie główne. Gorąco polecam

Zupydania mięsne

Czas przygotowania:
100 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.47 z 195 głosów)

Składniki:

  • 1 kg mięsa wołowego, 1/4 kg cebuli, 1/2 kg pieczarek, 1/4 kg marchwi, koncentrat pomidorowy oraz przyprawy (bez papryki)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Na początku należy pokroić w paski mięso wołowe. Delikatnie podsmażyć a następnie gotować w garnku przez ok. 1 godz. (aż mięso będzie miękkie) w około 1 litrze wody.
  • Cebulę, pieczarki pokroić w małe kwadraciki i dusić chwilę na patelni aż cebula będzie szklista - dodać do gotującego się mięsa.
  • Marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej i dodać do gotującego się mięsa z warzywami.
  • Jak wszystko będzie miękkie dodajemy przyprawy do smaku pieprz sól.... bez papryki.
  • Jeżeli interesuje Państwa mój przepis na pysznego strogonowa, bardzo chętnie ugotuję go dla Państwa u siebie w domu. Teresa

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy