Stek z pieprzem

Przygotowanie: 40 minut
Oczekiwanie: 30 minut
Porcja: 300 kcal

dodany przez: mojegotowanie facebook 200x200

dania mięsne

Czas przygotowania:
40min.
Kalorie:
300 kcal
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 182 głosów)

Składniki:

  • 4 plastry wołowiny na steki (po ok. 15 dag)
  • ząbek czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki Przyprawy do steków gruboziarnistej PRYMAT
  • 2 łyżeczki marynowanego czerwonego pieprzu

Rodzaj diety:

Okazje:

Sposób przygotowania:

  • grillowanie

Posiłek:

Stek z pieprzem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Czosnek obrać, posiekać. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, czosnkiem i pieprzem.
  • Kotlety natrzeć przyprawą do steków, polać marynatą, wstawić na 30 minut do lodówki.
  • Steki lekko osączyć z marynaty, ułożyć na rozgrzanym ruszcie (ew. na aluminiowej tacce do grillowania), grillować po około 5 minut z każdej strony, od czasu do czasu posmarować marynatą.
  • Grillowane steki podawać z pieczonymi ziemniakami i sałatką pomidorową.

Kalorie: 300

Porady

Zobacz też, jak zrobić Tournedos z kozim serem i szparagami


Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij Udostępnij

Komentarze

Podobne przepisy