Stek z łososia

Nie ma to jak delikatne mięso łososia

Dodany przez:

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 5 szt. dzwonków łososia
  • 2 cytryny
  • pęczek koperku
  • masło
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • olej

Przygotowanie

  1. Dzwonki natrzeć solą i skropić obficie sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzać olej i smażyć dzwonki z obu stron, następnie przełożyć je na blache do pieczenia w piekarniku (wyłożyć papierem), posypać pokrojonym drobno koperkiem, położyć kawałek masła i jeszcze skropić sokiem oraz oliwą z oliwek , przykryć folią aluminiową i piec pod przykryciem ok. 20 min. w 150 *
ryby łosoś
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze