Stek z cebulką

Ocena:

4.55 (200)

  • 4 godz. 30 min.
  • dla 3 osób
Pyszne!

Składniki:

  • 3 kawałki mięsa od szynki,każdy ok.15 dkg.
  • 3 cebule
  • szklanka mleka
  • 4 ząbki czosnku
  • vegeta,sól
  • mąka
  • olej do smażenia

Stek z cebulką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mięso cieńko rozbić,do mleka wcisnąć czosnek i doprawić vegetą namoczyć w nim mięso i zostawić na 4 godziny.Cebule pokroić w paski usmażyć na oleju,doprawić solą,mięso wyciągnąć z mleka obtoczyć w mące smażyć na rozgrzanym oleju.Na mięso położyć usmażoną cebulę i gotowe.

Porady

Zobacz też: stek bavette na sałatce

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne