Stek w marynacie musztardowej

Pachnący ziołami i musztardą stek - smaczny i prosty w przygotwaniu

dania mięsnestekPrzekąski

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.55 z 195 głosów)

Składniki:

  • • 4 steki wołowe z antrykotu lub rostbefu bez kości; o grubości około 2,5 cm
  • • 60 g masła Lurpak Czosnkowe
  • • 4 łyżki musztardy ziołowej
  • • 1 łyżka posiekanych liści bazylii
  • • 1 łyżka posiekanego tymianku
  • • ½ łyżeczki pieprzu

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Przygotować marynatę. Do musztardy ziołowej wsypać 1 łyżkę posiekanych liści bazylii i 1 łyżkę posiekanego tymianku, dodać ½ łyżeczki pieprzu i wymieszać.
  • W misce marynatę rozetrzeć po obu stronach steków, a następnie odstawić je do lodówki na kilka godzin.
  • Położyć steki na średnio rozgrzanym ruszcie. Opiekać steki z obu stron około 10minut, aż będą półkrwiste.
  • Tuż przed końcem grillowania położyć na wierzch steku 20 g masła Lurpak Czosnkowe. Będzie to doskonały dodatek, dzięki idealnemu połączeniu śmietankowego, lekko solonego masła ze świeżym czosnkiem i przyprawami.
  • Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy