Spaghetti z wędzonym pstrągiem

Spaghetti z sosem z wędzonego pstrąga i brokuła

Dodany przez:

Spaghetti z wędzonym pstrągiem

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • makaron spaghetti
  • 2 filety pstrąg wędzony
  • 1 sztuka brokuł mały
  • 3/4 szklanki śmietana 18 proc
  • 1/2 szklanki mleko
  • 1 łyżka masło
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Brokuła opłukać podzielić na różyczki i ugotować w lekko osolonej wodzie. Pstrąga wędzonego pokroić w małe kawałki. Wymieszać mleko ze śmietaną i wlać na roztopione na patelni masło chwile razem gotować mieszając.Gdy śmietana z mlekiem zaczną lekko gęstnieć włożyć różyczki brokuła i mieszając gotować ok 2-3 minuty na wolnym ogniu. Do śmietany i brokuła dodać wędzonego pstrąga i całość wymieszać.
ryby makaron obiad sos spaghetti pstrąg
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze