Spaghetti z serem pleśniowym

Ocena:

4.46 (188)

  • 50 min.
  • dla 2 osób
To nie jest trudne, a połączenie smaków daje wyjątkowe efekty.

Składniki:

  • 250 g sera pleśniowego typu Lazur
  • 500 g makaronu spaghetti
  • 100 g wędzonego boczku
  • 0,5 litra śmietany kremówki
  • przyprawy i zioła do smaku

Spaghetti z serem pleśniowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron gotujemy al dente.
  • Boczek pokrojony w kostkę podsmażamy, aż wytopią się z niego skwarki. Odstawiemy na chwilę.
  • Na dużą patelnie wlewamy śmietanę, wrzucamy skwarki (bez wytopionego tłuszczu) i ser pleśniowy (starty lub pokruszony). Kiedy składniki ładnie się połączą dodajemy makaron. Mieszamy i jakiś czas (3-4 minuty) podsmażamy, dodając trochę przypraw.
  • Po nałożeniu na talerz posypujemy ziołami.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne