Spaghetti z mięsem i pomidorami

Klasyczne spaghetti z sosem pomidorowym podkręcamy dodatkiem cukinii.

Dodany przez:

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 30 dag spaghetti
  • 2 łyżki oleju
  • 30 dag mięsa mielonego
  • sól, pieprz
  • 2 łyżeczki suszonego oregano
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • ugotowana marchewka
  • cukinia
  • puszka krojonych pomidorów
  • tarty parmezan do posypania

Przygotowanie

  1. Spaghetti gotujemy al dente według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy mięso i smażymy. Przyprawiamy solą, pieprzem i suszonym oregano.
  2. Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na drugiej patelni na reszcie oleju, dokładamy pokrojoną w kostkę marchewkę i cukinię, chwilę razem dusimy. Dodajemy usmażone mięso i pomidory, chwilę dusimy. makaron mieszamy z sosem, posypujemy parmezanem.
  3. Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie nr 3/2017
makaron obiad sos pomidory spaghetti
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze