Spaghetti z mięsem i pomidorami

Klasyczne spaghetti z sosem pomidorowym podkręcamy dodatkiem cukinii.

Sosydania z makaronemspaghetti

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 4 osób
Ocena:

(średnia 4.45 z 189 głosów)

Składniki:

  • 30 dag spaghetti
  • 2 łyżki oleju
  • 30 dag mięsa mielonego
  • sól, pieprz
  • 2 łyżeczki suszonego oregano
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • ugotowana marchewka
  • cukinia
  • puszka krojonych pomidorów
  • tarty parmezan do posypania

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • Spaghetti gotujemy al dente według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy mięso i smażymy. Przyprawiamy solą, pieprzem i suszonym oregano.
  • Cebulę i czosnek siekamy i szklimy na drugiej patelni na reszcie oleju, dokładamy pokrojoną w kostkę marchewkę i cukinię, chwilę razem dusimy. Dodajemy usmażone mięso i pomidory, chwilę dusimy. makaron mieszamy z sosem, posypujemy parmezanem.
  • Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie nr 3/2017

Porady

Zobacz także: włoskie sery z gwarancją DOP, czyli jakość i smak w jednym

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy